Yoga

Yoga og Chanting

Op igennem tiderne har Chanting udgjort en fast bestanddel af alle religioner.

Når mennesker sidder sammen i en gruppe, har vi hver især vores egne tanker. Men når vi begynder på Chanting, ender vi alle med samme tanke og samme rytme i sindet. Alle forenes i samme sind, og denne forening skaber en dyb og grundliggende energi, som giver os liv og vitalitet.

yoga and chanting

Lydens Yoga

Igennem Chanting opløses alle sanser og bliver til een, og sindet synker gradvist ind i sig selv. Chanting kan opfattes som Lydens yoga.

Især sanskrit Chanting har en dyb og virkningsfuld effekt på ens bevidsthed.

Hvert sanskrit-bogstav har sin egen lyd, som henføres til et bestemt, fintsansende energicenter (et chakra) i vores fintsansende kroppe. Sanskrit chanting aktiverer disse centre, hvilket har en blid, rensende og vitaliserende effekt.

OM - den universelle Chanting

Om er den evige, hellige lyd. Det er den universelle bevidsthed i lydform.

Chanting fra forskellige religioner og kulturer udvider vores mentale grænser. Det hjælper os til at acceptere og transendere alle religioner og lader os opleve det at være eet med alt og alle.

Når du synger OM, , så lad dig opsluge af lyden fuldstændigt. Mærk roen og freden sænke sig, når lyden ebber ud. Lad dig synke ind i tavsheden. Du bliver eet med selvet.

Chanting har effekt, mens du gennemfører dine yoga-stillinger. At synge 'Om Bhaskaraya Namaha' før Surya Namskar - sænker stress-niveauet og skaber den rette stemning for den yoga-udøvende. Hvis du lytter til chanting under yoga asanas, falder sindet til ro og lader glæden udfolde sig mere. Chanting sidst i en yoga-session skaber dyb afslapning.